1960'larda Lorem Ipsum pasajlarını içeren Letraset levhaların piyasaya sürülmesiyle ve daha yakın bir zamanda Lorem Ipsum versiyonlarını içeren Aldus PageMaker gibi masaüstü yayıncılık yazılımıyla popüler hale geldi.

  • Lorem Ipsum sektörün
  • Üretilen Lorem Ipsum bu nedenle daima
  • Bunu ilk gerçek jeneratör haline getirmek

Bir okuyucunun, düzenine bakarken bir sayfanın okunabilir içeriğiyle dikkatini dağıtacağı uzun zamandır bilinen bir gerçektir. Lorem Ipsum'u kullanmanın anlamı, 'Burada içerik, burada içerik' ifadesinin kullanılmasının aksine, okunabilir İngilizce gibi görünmesi yerine, az çok normal bir mektup dağılımına sahip olmasıdır.

Makul görünen Lorem Ipsum'u oluşturmak için bir avuç model cümle yapısıyla birleştirilmiş 200'den fazla Latince kelimeden oluşan bir sözlük kullanıyor. Bu nedenle üretilen Lorem Ipsum, her zaman tekrarlama, enjekte edilen mizah veya karakteristik olmayan kelimeler vb. 

Her zaman serbesttir. Mevcut Lorem Ipsum'un birçok pasajı mevcuttur, ancak çoğunluğu, enjekte edilen mizah veya rastgele kelimelerden oluşan bir biçimde değişikliğe uğramıştır. hatta biraz inandırıcı görünmüyor. Lorem Ipsum'un bir pasajını kullanacaksanız, metnin ortasında saklı utanç verici bir şey olmadığından emin olmanız gerekir.